Freistellung: O čo ide a aké prináša výhody?

Počuli ste už niekedy o možnosti získať Freistellung? Vo všeobecnosti ide o akési oslobodenie od zrážkovej dane, ktoré si máte možnosť zaobstarať napríklad popri živnosti v Nemecku. V tomto článku sa dočítate, aké výhody prináša táto možnosť.

Kedy sa Freistellung používa? Najčastejšie ide o stavebníkov v Nemecku. Ak by nevyužívali službu Freistellung, ich zamestnávateľ im je povinný vždy strhnúť z platu 15 %, ktoré slúžia na stavebnú daň. V tomto prípade nezáleží na tom, pre koho pracujete. Dôležité je umiestnenie stavby. Ak by ste využívali službu Freistellung, dostanete vždy plnú sumu, na ktorú máte nárok, a to bez odvodenia stavebnej dane.

Ako získať Freistellung?

Ak premýšľate nad získáním tejto služby, rozhodne sa obráťte na spoločnosť TJ – legal. Za svoju históriu už má viac ako 100 tisíc žiadostí, pričom sú zákazníci mimoriadne spokojní. Okrem iného ponúkajú aj iné služby, ako napríklad vrátenie daní zo zahraničia, rodinné prídavky, poprípade sa zameriava na oblasť podnikateľov v zahraničí.

Čo všetko budete potrebovať?

Na oslobodenie od zrážkovej dane budete potrebovať špeciálne nemecké daňové číslo. To získate tak, že si oň musíte požiadať pred prvou žiadosťou o Freistellung. Je to dôležité, keďže samostatné vám ho za žiadnych okolností daňový úrad nevystaví. Spoločnosť TJ – legal je však skvelým riešením aj v tomto smere. Pomôžu vám totiž vybaviť aj nemecké daňové číslo a zašlú vám všetky potrebné dokumenty k získánie služby Freistellung.

Kedy si podať žiadosť?

Žiadosť Freistellung by ste si mali podať ešte predtým, než odberateľovi služby vystavíte svoju prvú faktúru. Mali by ste tak urobiť čím skôr, aby vám zbytočne nestrhávali peniaze. Ak by sa tak už stalo, na konci kalendárneho roka vám pomôžeme s peniazmi, ktoré vám boli zbytočne strhnuté.

Ďalšie zaujímavé články

Neprehliadnite