Povinná výbava do lesa: na čo by ste nemali zabudnúť?

Aj vy patríte medzi ľudí, ktorí sú milovníkmi hôr a prechádzok v prírode? Či už chodíte do lesa na hríby, poprípade tam hľadáte relax, určite by ste nemali zabúdať na určité spektrum vecí, ktoré by ste si so sebou mali zobrať.

Chodíte často do lesa? V tom prípade dobre viete, že by ste nemali zabúdať na jednotlivé dôležité veci. Tie by ste mali mať v takýchto situáciách neustále po ruke. O aké veci ide si popíšeme v nasledujúcich riadkoch tohto článku.

Pohodlné oblečenie

Základom všetkého je oblečenie, v ktorom sa budete cítiť jednoducho komfortne. V prípade, že idete do prírody, mali by ste si obliecť dlhé nohavice a tričko s dlhými rukávmi. Je to z toho dôvodu, že v tejto oblasti býva skutočne veľa kliešťov, pred ktorými by ste sa mali chrániť. Okrem iného, skvelým riešením je aj repelent proti hmyzu, ktorý sa vám v lese určite zíde.

Ďalekohľad na pozorovanie

Radi trávite čas v prírode a pozorujete svet okolo? V tom prípade sú ďalekohľady pre vás ako stvorené. Ak chcete skutočne kvalitný ďalekohľad, šetriť by ste určite nemali. Ak zainvestujete viac peňazí, ďalekohľad vám vydrží dlho, bez akýchkoľvek problémov. Samozrejme, v dnešnej dobe sú kvalitné ďalekohľady vyrábané aj za menej peňazí. V takom prípade platí, že by ste sa mali zamerať na funkcie.

Sprej na medvede

Ako dobre viete, les je miesto, kde sa môžete stretnúť aj s medveďom. Práve preto by ste sa na takúto situáciu mali dobre pripraviť. Skvelým riešením je sprej na medvede, poprípade píšťalka. Do lesa by ste za žiadnych okolností nemali ísť sami. Ak nemáte s kým, zoberte si so sebou aspoň štvornohého domáceho miláčika. Práve ten vie vycítiť medveďa skôr, ako vy sami.

Preto neváhajte a vystrojte sa do lesa bezpečne a kvalitne aj vy. Rozhodne to neoľutujete, práve naopak.

Ďalšie zaujímavé články

Neprehliadnite