Šetríte si na bývanie? Skúste investíciu do zlata!

Šetrenie peňazí na vysnené vlastné bývanie, prípadne rekonštrukciu alebo kúpu nového zariadenia, je často zdĺhavý proces. A predĺžiť ho môže inflácia. Tá doslova „požiera“ vaše úspory. Našťastie, existuje viacero spôsobov, ako peniaze pred infláciou ochrániť. Jedným z nich je investovanie do zlata.

Zlato je jedným z najobľúbenejších investičných nástrojov na svete. Obchoduje sa s ním na celom svete, jeho hodnota stabilne rastie a je tak perfektným uchovávateľom hodnoty. Len si predstavte situáciu, že na svojom bankovom účte máte našetrených 50 000 eur. Ak je ročná inflácia na úrovni tradičných 2 %, ročne prídete kvôli nej o 1000 eur z vašich úspor.

Odborníci varujú, že v nasledujúcich rokoch nás čaká pomerne citeľný rast inflácie, v dôsledku čoho môže jej výška atakovať až 5 %. Ročne by ste v takom prípade prichádzali o 2500 eur z vašich úspor! Rekonštrukcia, prípadne kúpa nového bývania, by sa vám tak zbytočne predlžovala. Našťastie, je tu zlato, ktoré dokáže vaše peniaze bezpečne uchovať a chrániť pred vplyvom inflácie.

Investícia ušetrená o DPH

Výhodou je, že investičné zlato nepodlieha dani z pridanej hodnoty. Teda, už hneď pri kúpe ušetríte 20 % z ceny, ktorú by ste inak zaplatili štátnej pokladnici. Striebro, prípadne iné drahé kovy a investičné predmety, takémuto oslobodeniu od DPH nepodliehajú. Aj preto sa zlato považuje za najvýhodnejšiu investíciu.

V akej podobe kúpiť investičné zlato?

Samozrejme, pri veľkých finančných čiastkach sa obľube tešia zlaté tehly. Avšak, na našom území sú najpopulárnejšie zlaté zliatky a mince. Do nich môžete investovať postupne, aj keď máte k dispozícii len menšie sumy peňazí. Odporúčame kúpu zliatkov od overeného výrobcu Argor Heraeus, respektíve, mincí značky Wiener Philharmoniker. Kúpiť si ich môžete online, prípadne v kamennej predajni na Dunajskej ulici 68 v Bratislave.

Ďalšie zaujímavé články

Neprehliadnite